Henna-Riikka Pitkänen: Mopomelu on saanut savolaisen raivon ilmiliekkeihin – Kaupunginvaltuutettu kysyi nuorilta, millaisen paikan he tarvitsisivat, ja näin nuoret vastasivat. Savon Sanomat, Lukijan sanomat, 15.7.2021.

Mopojen pärinä kuumentaa taas tunteita, eikä ihme. Helteet kiristävät päivällä, ja öisin, kun olisi viileämpää, ovet ja ikkunat on pidettävä kiinni mopoilijoiden aiheuttaman melun takia. Nuoret mopoilijat myös vaarantavat itsensä ja muut temppuillessaan liikenteen seassa.

Mopoilijoiden aiheuttamiin ongelmiin on erittäin simppeli ratkaisu. Se ei ole mopoilun kieltäminen nuorilta vaan sen mahdollistaminen luvallisessa paikassa.

Kuopioon tarvitaan luvallinen mopoilupaikka, ja ihan ihmettelen, miten tällaista ei ole jo toteutettu. Kuopion Nilsiässä on nuorille mopopaikka, joten esimerkkikin löytyy läheltä.

Olen ollut yhteydessä mopoilevien nuorten kanssa asiasta ja selvitellyt paikan vaatimuksia. Ne eivät ole kovin kummoiset: Noin 100 metrin asfaltoitu suora, roskiksia ja penkkejä. Riittävän syrjä sijainti, jotta melu ei haittaa asutusta, mutta kuitenkin huoltoaseman pitäisi olisi suhteellisen lähellä.

Luvallinen mopopaikka nuorille antaa mopoileville nuorille harrastusmahdollisuuden, ja harrastukset tutkitusti tukevat muun muassa mielenterveyttä. Tiedän, että luvallinen mopopaikka on monen nuoren ja heidän vanhempiensa toive.

Paljon puhutaan nuorten hyvinvoinnista, joten olisiko nyt aika kuunnella nuoria ja tehdä käytännön asioita heidän hyväkseen?

Kirjoittaja on kuopiolainen kaupunginvaltuutettu (sd.)

Kommentit

  1. Rata tarvitaan, mutta miten nuoret matkustavat radalle. Omilla mopoillaan eri puolilta kaupunkia. Loppuuko siis päristely?

    1. Kiitos kysymyksestäsi, Hely. Henna-Riikka vastaa: Mopopaikalle saavutaan ajamalla sinne mopolla. Tarkoitus olisi tarjota nuorille paikka missä sillä mopolla saisi luvallisesti ajaa ja pärryytellä lain puitteissa, ilman että mopoilu häiritsee asutusta.

Kommentointi on suljettu.