Anja Koivistoinen: Huumorintajuton savolainen. Viikko Savo, Mielipide 26.5.2021.

Muovipalmuja Väinölänniemen kansallismaisemaan. Eikä siihen lupia tarvittu. Kuopiossa saa ja pitää yrittää – kaiken laista, kuten torilla pilkkimistä kesällä. Mutta muovipalmuista sain aamukahvini väärään kurkkuun. Mietin, oliko keksintö yrittäjän ihan oma innovaatio, vai oliko tässä takana muitakin talousviisaita.

Niin sitten on vielä tämä saunalautta. Katsoin joku aika sitten vastoin tapojani poliisi-tv:tä, mikä on varmasti luotettava tietolähde, koska siinä oli kuopiolainen poliisi-kansanedustaja. Poliisilla oli saunalautan kuskin ruorikunnosta huomauttamista. Draamaa lisäsi vielä se, että poliisien piti korjata myöhemmin samana iltana tämä sammunut kuski poliisin pahnoille.

Sen lisäksi Kuopiossa on useita hyppyrimäkiä. Niitä taitaa kuitenkin olla Suomessa liikaakin. Kuulin nimittäin asiantuntevalta taholta, että hyppyrimäkiä olisi noin 40, ja lisenssihyppääjiä on saman verran. Joten jokaiselle hyppääjälle on oma mäki.

Ja onhan Kuopiossa pesäpallostadionkin. En ole koskaan havainnut siellä muuta toimintaa kuin parkkeeratut autot. 

Olen mielessäni innovoinut Kuopioon kesätapahtuman, jonkinlaisen kisan, jossa olisi pilkkiminen torilla, pesäpallon heitto, muovipalmuun kiipeäminen ja eukonkanto. Vaikein rasti on eukonkanto, sillä me savolaiset eukot olemme usein liian painavia kantajien kuntoon nähden.

Mutta kekseliäät sonkajärveläiset ovat jo ratkaisseet ongelman: eukon ei tarvitse olla oma, vaan kannettava voi olla esimerkiksi Virosta tai Thaimaasta, joihin savolaisten miesten kantokyky ehkä riittäisi.

Palkintona olisi  kolmen päivän  risteily saunalautalla. Voittajan paluun kuvaisi ja kukittaisi poliisi-tv yksinoikeudella – ja varmaankin tarvittaessa huolehtisi kotiin kuljetuksista.

Vakuutan, että muutan Väinölänniemen lenkkini kulkemaan Hannes Kolehmaisen patsaan länsipuolelta.