Tuula Väätäinen. Kuulumisia eduskunnasta. 29.5.2020.

Etusivu,Otamme kantaa

Kuulumisia eduskunnasta

Kesää kohti olemme menossa. Eduskunnan työ korona-aikana on jatkunut, tosin uudenlaisia työskentely- ja toimintatapoja noudattaen. Eduskunnassa valiokuntani perustuslakivaliokunta ja talousvaliokunta ovat myös jatkaneet välttämätöntä työskentelyään. Kokoukset pidetään paikan päällä eduskunnassa, tämän johdosta olen matkustanut eduskuntaan viikoittain. Monet muut kokoukset ovat siirtyneet kokonaan etäkokous järjestelyihin, kuten esimerkiksi Kuopion kaupunginhallituksen kokoukset. Näinä aikoina ajankohtaista asiaa tulee varmasti monesta lähteestä, mutta alle olen kerännyt kuluneen viikon osalta aiheita mihin mielestäni kannattaa kiinnittää huomiota.

Toivon, että sinäkin olet ollut terveenä ja suuntaat luottavaisesti kesää kohti.

Terveisin Tuula Väätäinen

Tuulan kirjoituksia ja tiedotteita

SDP:n Tuula Väätäinen: Parhaiten tuemme ravintoloita käyttämällä niiden palveluita

Koulujen rooli poikkeusolojen jälkeen

Kansanedustaja Tuula Väätäinen: Yhtäkään lasta tai nuorta ei ole varaa jättää huomiotta

Ajankohtaista viikolla 22

Maanantai 25.6.2020

Eduskunta hyväksyi vuoden 2020 kolmannen lisätalousarvion, jolla osoitetaan määrärahoja Finnair Oyj:n ja ravitsemusyrittäjien rahoitustilanteen helpottamiseen sekä koronaviruksen hallinnan ja torjunnan aiheuttamiin kustannuksiin. (Linkki ohjaa eduskunnan verkkosivuille.)

Tiistai 26.5.2020

Eduskunta hyväksyi lakiehdotuksen ravintoloiden tukemiseksi. Ehdotus koskee ravintoloiden uudelleentyöllistämisen tukemista ja toiminnan rajoitusten hyvittämistä. (Linkki ohjaa eduskunnan verkkosivuille.)

Keskiviikko 27.5.2020

Terveydenhuollon tarpeisiin valmistettujen hengityssuojien ja suojavaatteiden kotimainen tuotanto on käynnistynyt suunnitellusti. Kolme suomalaista yritystä on tällä viikolla aloittanut kirurgisten suu-nenäsuojusten ja kasvomaskien valmistuksen. (Linkki ohjaa valtioneuvoston verkkosivuille.)

Torstai 28.5.2020

Eduskunnan kyselytunnilla keskusteltiin EU:n elpymisrahastosta ja hävittäjähankinnoista. Kyselytunnin pääaiheena oli EU:n elpymisrahasto, josta Euroopan komissio antoi esityksensä keskiviikkona 27.5.2020. (Linkki ohjaa eduskunnan verkkosivuille.)

Perjantai 29.5.2020

Sosiaali- ja terveysministeriön selvitys kasvosuojusten käytöstä koronavirustartuntojen ehkäisemisessä. (Linkki ohjaa valtioneuvoston verkkosivuille.)

Seuraa Tuulaa somessa

Tuulan Facebook-sivut

Tuulan Facebook-poliitikkosivut

Tuulan kotisivut

Tietoa koronaviruksesta

Usein kysytyt kysymykset

Ajankohtaista koronavirustilanteesta

Hyödyllisiä linkkejä

Ajankohtaista valtioneuvostosta

Ajankohtaista eduskunnasta

Ajankohtaista SDP