Tiina Kaartinen, Juha Pakarinen, Virve Mikkonen. Itä-Suomi tarvitsee lentoyhteydet. Savon Sanomat, Mielipide 19.5.2020.

Etusivu,Otamme kantaa

Itä-Suomi tarvitsee lentoyhteydet

Finnair on aikeissa supistaa maakuntiin suuntautuvaa lentoliikennettä jopa vuoden ajaksi.

SDP:n Savo-Karjalan piirihallitus pitää aikeita murskaiskuna maakunnille ja niiden kehitykselle. Lentoyhteydet Joensuusta ja Kuopiosta Helsinkiin ovat välttämättömiä Itä-Suomelle. Alueellamme on kansainvälisiä vientiyrityksiä, joille lentoyhteys Helsingin kautta Eurooppaan ja maailmalle ovat elinehto.

Valtio omistaa Finnairista 55,8 prosenttia. Finnair on valtion tukemana pystynyt vastaamaan lentoliikenteen maailmanlaajuiseen kehitykseen. Tällä hetkellä eduskunnan käsittelyssä on laaja tukipaketti Finnairin tueksi koronapandemiasta selviytymiseksi. Tämä tehdään suomalaisten verovaroilla.

SDP:n Savo-Karjalan piiri pitää Finnairin toimintaa vastuuttomana suurinta omistajaansa kohtaan. Hallituksen tulee käyttää omistajanohjausvaltaansa kattavien lentoyhteyksien säilyttämiseksi Itä-Suomessa vastineeksi valtion tuesta.

Finnair on olennainen osa Suomen julkista liikennettä. Yhtiöllä on yhteiskuntavastuu koko maan riittävästi kattavasta lentoliikenteestä. Koronapandemian taloutta lamaannuttavaa vaikutusta ei saa maakunnissakaan lisätä yhteyksiä heikentämällä.

Tiina Kaartinen Puheenjohtaja Juha Pakarinen Varapuheenjohtaja Virve Mikkonen Varapuheenjohtaja Savo-Karjalan SDP